środa, 8 sierpnia 2012

Zupa węgierska


Składniki:

0,5 dużej cebuli
1 ząbek czosnku
0,5 marchewki
0,5 dużej cukinii
1 duża czerwona papryka
0,5 żółtej papryki
połowa laski dowolnej wędzonej kiełbasy (oprócz zwyczajnej)
mały przecier pomidorowy
majeranek, oregano, pieprz cayenne, papryka w proszku, sól, pieprz



Cebule kroimy w pióra i wkurzamy na rozgrzany olej. Dorzucamy posiekany ząbek czosnku. Smażymy. Papryki i marchew kroimy w słupki. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki. Dodajmy do reszty. Zalewamy do połowy wodą. Garnek przykrywamy . Następnie dodajemy pokrojoną również w słupki cukinie. Cały czas podlewamy wodą, aż zakryje wszystkie składniki. Przyprawiamy. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz