środa, 15 maja 2013

Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

Obiad z cyklu max 30 min. Dodatkowo też jednogarnkowy, a więc jakaż to wygoda!




Porcja na 4 osoby:

opakowanie makaronu spaghetti
2 puszki tuńczyka w kawałkach i w oleju
500 ml pomidorów z puszki ( lepiej tych krojonych )
3 ząbki czosnku
świeża bazylia
sól pieprz

Makaron gotujemy al dente. Na rozgrzaną patelnię wlewamy tuńczyka z całą zawartością. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy przez ok 7 min i wlewamy pomidory, doprawiamy. Na końcu dodajemy posiekane listki bazylii. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez ok 20 min.  


1 komentarz:

  1. Robię podobne penne, dodaję jeszcze kukurydzę i zieloną paprykę

    OdpowiedzUsuń