Składniki na dużą patelnie :
8 jaj
20 dag wędzonego boczku
200 g pomidorków cherry
łyżka mąki
kilka kropel mleka
zioła: tymianek, bazylia, oregano, gałka muszkatołowa, ostra papryka, sół, pieprz
1. Na patelni z dwóch stron podsmażamy boczek. Dodajemy pomidorki. W osobnym naczyniu rozbijamy jajka z kroplą mleka i mąką. Dodajemy zioła. Wylewamy na patelnie. Czekamy chwile, aż spód się zetnie i przewracamy na drugą stronę ( ja używam do tego drugiej patelni, jeśli znacie jakiś inny sposób to piszcie ;-))
Słonecznego dnia ! :-) ... no właśnie, gdzie to słońce ? :/
Ostatnio robiłam coś podobnego tylko zamiast boczku dodałam szyneczki i więcej warzywek :D dobre było :D
OdpowiedzUsuńU mnie był dzisiaj omlet na słodko z owocami. Wersja po włosku również bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńMarta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?
Super, uwielbiam eksperymenty z omletami :)
OdpowiedzUsuńszybkie pyszne danie. mniam.
OdpowiedzUsuń