wtorek, 12 czerwca 2012

Conchiglioni zapiekane z mięsem i mozzarellą


Składniki:

Opakowanie makaronu cannelloni

pół kilo zmielonego mięsa (według uznania)

1 starta marchew

1 cebula

pomidory z puszki

ser mozzarella w plasterkach

olej do smażenia

sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, słodka papryka, bazylia, oregano


1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na pokrojonej w kostce cebulce podsmażamy do miękkości marchew. Dodajemy mięso. Przyprawiamy.
2. Nadziewamy muszle farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. 
3. Do garnka wylewamy pomidory z puszki i gotujemy aż całkowicie się rozpadną. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, oregano. Wlewamy do ułożonego makaronu. Na wierchu układamy plastry mozzarelli.



SMACZNEGO!


5 komentarzy:

  1. W przepisie chodzi o makaron cannelloni czy conchiglioni? Ten ostatni /tzn. muszle/ prezentuje się na zdjęciach):-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie!
    Muszle wyglądają niezwykle kusząco.

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł na wykorzystanie tego rodzaju makaronu. Sama zawsze nadziewałam takie muszelki farszem serowo- szpinakowym.

    Co dziś zjem na śniadanie?

    OdpowiedzUsuń