Składniki:
Opakowanie makaronu cannelloni
pół kilo zmielonego mięsa (według uznania)
1 starta marchew
1 cebula
pomidory z puszki
ser mozzarella w plasterkach
olej do smażenia
sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, słodka papryka, bazylia, oregano
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na pokrojonej w kostce cebulce podsmażamy do miękkości marchew. Dodajemy mięso. Przyprawiamy.
2. Nadziewamy muszle farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym.
3. Do garnka wylewamy pomidory z puszki i gotujemy aż całkowicie się rozpadną. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, oregano. Wlewamy do ułożonego makaronu. Na wierchu układamy plastry mozzarelli.
SMACZNEGO!
mmm musi byc pyszne :D
OdpowiedzUsuńW przepisie chodzi o makaron cannelloni czy conchiglioni? Ten ostatni /tzn. muszle/ prezentuje się na zdjęciach):-)
OdpowiedzUsuńFaktycznie, mój błąd, dzięki :)
UsuńPysznie!
OdpowiedzUsuńMuszle wyglądają niezwykle kusząco.
Świetny pomysł na wykorzystanie tego rodzaju makaronu. Sama zawsze nadziewałam takie muszelki farszem serowo- szpinakowym.
OdpowiedzUsuńCo dziś zjem na śniadanie?