Makarony goszczą tutaj często. Może to dlatego, że są moimi ulubionymi daniami. Pewnie tak. Ze wszystkich najbardziej lubię wstęgi. Mają swój specyficzny i odmienny smak. Dzisiaj prezentuję jakże prostą wersje z porami.
Składniki:
1 duży por
opakowanie makaronu
dwie łyżki masła
gałka muszkatołowa
łyżka śmietany
150 ml jogurtu naturalnego
majeranek, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
1. Pora przecinamy wzdłuż na pół i kroimy w półokręgi. Podsmażamy na patelni z masłem, dodajemy liścia laurowego i ziele angielskie. Podlewamy odrobiną wody. Kiedy będzie miękki dolewamy jogurt i śmietanę. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Najzdrowiej al dente.
SMACZNEGO! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz