piątek, 15 czerwca 2012

Wstęgi z porami

Makarony goszczą tutaj często. Może to dlatego, że są moimi ulubionymi daniami. Pewnie tak. Ze wszystkich najbardziej lubię wstęgi. Mają swój specyficzny i odmienny smak. Dzisiaj prezentuję jakże prostą  wersje z porami. 




Składniki:

1 duży por

opakowanie makaronu 

dwie łyżki masła

gałka muszkatołowa

łyżka śmietany

150 ml jogurtu naturalnego

majeranek, natka pietruszki, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie


1. Pora przecinamy wzdłuż na pół i kroimy w półokręgi. Podsmażamy na patelni z masłem, dodajemy liścia laurowego i ziele angielskie. Podlewamy odrobiną wody. Kiedy będzie miękki dolewamy jogurt i śmietanę. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Najzdrowiej al dente. 


SMACZNEGO! :)  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz