Składniki:
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka otrąb pszennych
- 1 jabłko
- 2-3 łyżki miodu ( prawdziwego)
- cynamon
Wymienione powyżej składniki łącze ze sobą. Jabłko kroje w kostkę. Dodaje miód i posypuje cynamonem. Dokładnie mieszam aż składniki skupią się w małe kawałeczki. Wysypuje na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piekę w temperaturze ok 180 stopni przez 40 minut. Co 20 minut należy delikatnie je pomieszać żeby upiekły się równomiernie.
Dżem porzeczkowy (domowy) pyyyyyyyycha! :-)
Ooo, świetne musli!
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba duża ilość otrębów pszennych (uzależniłam się od nich ostatnio ;P) i brak tłuszczu :P no i to połączenie jabłka z miodem i cynamonem, mniam !
Swietne! Zgadzam sie, ze te sklepowe wersje bywaja przerazajace.
OdpowiedzUsuń