środa, 13 czerwca 2012

Krem z wiosennych warzyw


Pogoda za oknem raczej wczesno- wiosenna niż letnia więc i obiad musi być nieco rozgrzewający. Dziś w warzywniaku kupiłam olbrzymi młody kalafior i z połowy zrobiłam te oto zupę krem ( oczywiście z dodatkiem włoszczyzny) Koperek ostatnio dodaje do wszystkiego do czego tylko mogę. Do zupy pasował równie dobrze. 

W sklepach można w końcu dostać młode warzywa! Nie sposób tego nie wykorzystać :-)

A więc, do wcześniej przygotowanego bulionu warzywnego ---> klik dodałam połowę dużego kalafiora (można mniej lub więcej, jak kto woli) i całość zmiksowałam. Dodałam ok 30 ml śmietany 18% zmieszanej z łyżeczką mąki kukurydzianej dla zagęszczenia. Fajnie smakuje z koperkiem i jajkiem na twardo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz