Najlepsze są ryby morskie tj.: łosoś, dorsz, halibut, ponieważ zawierają najwięcej kwasów omega- 3!
Składniki:
filet z łososia
liście świeżego szpinaku
musztarda francuska
tymianek
pieprz cytrynowy
sól
pomidor
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
Makaron
makaron tagiatelle
zioła prowansalskie
koperek
sól
ser żółty
1. Łososia dokładnie myjemy, suszymy i przyprawiamy tymiankiem, pieprzem cytrynowym, solą. Wierzch smarujemy musztardą francuską.
2. Na folii aluminiowej układamy umyty szpinak, plaster pomidora i pocięty na plasterki ząbek czosnku. Skrapiamy oliwą i solimy.
3. Na wierch kładziemy rybę i dokładnie zawijamy. Kładziemy na grilla, i pieczemy na wolnym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie.
4. Makaron gotujemy w solą i olejem. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy koperek i zioła prowansalskie. Ser żółty zcieramy na tarce. Mieszamy.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz