poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Ziarnista granola z jogurtem malinowo-miętowym



Domowa granola bądź też musli jest fajnym sposobem na zdrowe śniadanie albo przekąskę. Z jogurtem smakuje jeszcze lepiej niż z mlekiem, a jeśli zrobimy jogurt sami to możemy być przekonani co do jego walorów zdrowotnych. Przepis na granola znajdziecie tutaj .
 Ten dzisiejszy przepis różni się jedynie tym, że zamiast jabłek i cynamonu dodałam wiórka kokosowe, pestki dyni, siemię lniane i słonecznika.
 Jogurt to nic innego tylko maliny, listki mięty, brązowy cukier i jogurt naturalny w dowolnych proporcjach ( każdy lubi inaczej)

3 komentarze:

  1. Wspaniały jest skład tej granoli!
    Kuszę się...

    OdpowiedzUsuń
  2. Granola jest cudnie przypieczona, a jogurt wygląda obłędnie. Idealne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. zapraszam do akcji! :)
    http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/w-malinowym-raju

    OdpowiedzUsuń