piątek, 31 sierpnia 2012

Malinowe śniadanie


Maliny obrodziły w tym roku z podwójną siłą. Chociaż nie są tak słodkie jak byśmy chcieli, to i tak cieszą smakiem zrywane prosto z krzaka lub w różnych kulinarnych zastosowaniach. Fajnym przykładem jest prezentowana dziś przeze mnie owsianka z dodatkiem tychże owoców. Sama jest dość słodka co wspaniale komponuje się z nieco czasem kwaskowymi malinami. 

Do przyrządzenia takiej niewielkiej miseczki potrzebujemy niecałej szklanki mleka, 4 łyżek płatków owsianych, łyżeczki miodu, łyżeczki startej skórki cytrynowej i odrobiny soli.  Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji.




3 komentarze:

  1. Ostatnio przekonałam się do płatków owsianych, chętnie spróbuje Twojej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna owsianka, ze świeżymi sezonowymi owocami są najlepsze! :)

    OdpowiedzUsuń