Składniki na 5 wrapów :
5 placków tortilla
czerwona papryka
zielona papryka
awokado
pomidorki koktajlowe
1 pierś z kurczaka
jogurt naturalny
musztarda miodowa
pieprz cayenne
majeranek
słodka papryka
sól pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
Papryke kroimy w paski skrapiamy oliwą i wkładamy do piekarnika na 20 minut w temp. 200 stopni. Pierś kroimy w paski i łączymy z 2 łyżeczkami jogurtu i 2 łyżeczkami musztardy. Solimy i pieprzymy oraz dodajemy majeranek, papryke w proszku i pieprz cayenne. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Awokado kroimy w paski. Pomidorki w ćwiartki.
Dodatkowo przygotowujemy też dip składający sie z 3 łyżek jogurtu i łyżki musztardy. Dodatkowo też pieprz.
Zwijamy. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz