I tak ja mojego kurczaczka ( pierś z kurczaka) gotuje w osolonej wodzie z dodatkiem 2 listków laurowych i kilku ziaren ziela angielskiego. Gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Tak ugotowane zostawiamy w wodzie aż do wystygnięcia. Przechowujemy w zamykanym pojemniku, w lodówce, nawet do tygodnia.
Kanapka z tak przygotowanym kurczakiem nie dość, że jest zdrowa to doskonale zaspokaja głód.
Bułka pełnoziarnista. Ważne żeby miała widoczne ziarna bo ma wtedy trochę bardziej wartościowa niż spulchnione ciasto z proszku z dodatkiem karmelu ( karmel jest najczęściej używany w bułkach do "zakoloryzowania" )
Dodatki mogą być przeróżne, ale najlepiej smakuje w takiej wersji :-)
Kanapkę pokrytą zieloną sałatą i ogórkiem i kawałkami kurczaka obficie ( kurczak jest mięsem dość suchym) polewamy sosem musztardowym ( 2 łyżki jogurtu naturalnego i łyżka dowolnej musztardy).
Szczypiorek do dekoracji.
SMACZNEGO !!
jest kurczaczek, jest niebo w "gębie":D heh
OdpowiedzUsuń