piątek, 22 lutego 2013

Pasta ze smaczliwki

W przeciwwadze do wczorajszego śniadania, dziś proponuje coś dużo zdrowszego. Smaczliwka albo inaczej po prostu awokado jest bogata w sporo zdrowych tłuszczy, ma też dużo błonnika oraz kwas pantotenowy, polecany na problemy z cholesterolem i zbawiennie działającym na układ nerwowy.



Po tak naukowym wstępie pora na składniki dzisiejszej pasty, a wiec :


  • 1 dojrzałe awokado
  • dwie łyżeczki szczypiorku
  • 2 łyżeczki musztardy miodowej
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz





Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy posiekany szczypiorem i pozostałe składniki. Doprawiamy.






























Przepis pochodzi z gazetki "Kuchnia"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz